Šypsenos

Kiekvieną kartą, kai atsisveikinam, ji įlipa į autobusą, atsisėda, ir, kai autobusas pajuda, ji atsisuka ir nusišypso pro langą – toks nuostabus reginys.

– – –

Pažintis ir bendravimas su mergaite-eilėraščiu tiek daug minčių atplukdė, kad kartais net sunerimstu, nes mąstydamas apie savo buvusius santykius su merginomis ir savo požiūrį į draugystę/meilę, jaučiu artėjantis prie labai keistų ir itin keblių išvadų, kurias pripažinti reikia turėti drąsos. Ir pripažinti būtina jas ne prie bokalo alaus su draugu, o vienam. Keista, kai pamažu suvoki, jog visa ko kaltininkas buvai tik tu pats. Galima, žinoma, kaltinti egoizmą, kurio visi kažkiek turi, bet egoizmas juk yra tavo, o ne primestas kažkieno iš šalies, todėl galiausiai vis tiek supranti, jog kaltas esi tik tu pats.

– – –

Taip noriu su kuo nors pakalbėti apie pokytį, kuris vyksta su manimi, bet nėra su kuo, arba aš tinkamai neapsvarstau visų variantų. Pageidautina būtų pasikalbėti su vyru, dar geriau – su nepažįstamu, nes su draugais apie tokius dalykus kalbėti gali būti labai nejauku. Vargu, ar artimas žmogus, išklausęs tave ir pripažinęs tavo tiesą, gerai po to jausis, kai supras, kad pripažinęs tavo tiesą, tam tikru būdu ir pats prisipažino esantis kaltas, nusidėjęs, blogai besielgiantis, o, kas baisiausia – neteisingas.

– – –

Bet kol kas aš savimi net truputį didžiuojuosi, nes: 1.) prieš ją aš nesistengiu atrodyti šiek tiek dirbtinai šaunus, protingas, linksmas, rūpestingas, super-turbo; 2.) nekuriu ilgų ateities planų su ja; 3.) neapipilu jos dirbtiniu dėmesiu; 4.) saikingai ją idealizuoju (be idealizavimo neįmanoma apsieiti, kadangi kitu atveju mes su niekuo nenorėtume draugauti, nes visi atrodytų neypatingi?); 5.) nekuriu grandiozinio plano kaip vienu veiksmu apsukti jai galvą ir laimėti ją sau.

Iki šiol draugavau su keturiomis merginomis, ir visos jos buvo skirtingos (aišku, turėjo ir panašumų). Su visomis jomis buvau daugmaž toks pats, ir tik susipažinęs su mergaite-eilėraščiu pagaliau supratau savo ankstesnes klaidas; ypač tą pirmąją ir dažnai lemiamą klaidą – norą kuo greičiau sužavėti ir laimėti merginą.

Manau, kad paaugau.

Žymos: , , , , , , ,

4 atsakymai to “Šypsenos”

  1. need2talk Says:

    Vydūnas, berods, sakė, kad vyrai myli galva. Įrašas nepaneigia :)

  2. alkoholikairnieksai Says:

    man daros gaila, kad nesu tavo nepažįstamas vyras, su kuriuo norėtum pakalbėti ;D

  3. Moniq Says:

    o kaip tu galėtum pakomentuoti šitą keistą būseną, kada tu rašai lyg ir sau, bet perskaityti gali visi, įskaitant ir tavo aprašinėjamą mergaitę?

  4. arsonist's prayers Says:

    Moniq > tavo komentaras buvo atsidūręs prie spam’o, todėl tik dabar atrašau.

    šitam tinklaraštyje rašau apie tai, kas man atrodo svarbu, kad susivokčiau gyvenime ir savyje, ir jeigu įrašuose atsiranda kiti žmonės, tai natūralu. šiais laikais visi daug ką gali perskaityti, bet tai dar nereiškia, jog žmonės tai daro (nes jeigu darytų, gal jau būtų tapę protingesni?). aišku, visiems asmeniškumams yra ribos, todėl nerašau čia visko visko.

Parašykite komentarą