Gena

Gena buvo toks vyrukas, su kuriuo kartu dirbau vienoje spintas gaminančioje įmonėje. Abu buvom panašūs – 19 metų, ilgaplaukiai, metę studijas. Gena turėjo savybę itin paprastai viską pasakoti: mes gyvenam vieno kambario bute, tas kambarys yra tėvų, o aš tokiam mažam sandėliuke būnu, vasarą karšta ten, o kai ateina draugė, ir, pats supranti… tai visai karšta būna.

Jis klausė black metal, kartais pietų pertraukų metu man įkyriai kišdavo paklausyt savo ausinuko. Paklausydavau iš mandagumo, tada pasakydavau, kad ne mano skonis, ir jis nurimdavo tam kartui. Įdomu tai, kad jis buvo pasinešęs ant fantasy, labai daug kalbėjo apie žaidimą Lineage 2, nors pats jo nežaidė, užtat jo tėvas buvo žiauriai sėdęs ant to žaidimo. Genai paprasčiausiai nelikdavo laiko prie kompiuterio. Jis dažnai man pasakodavo apie tai, kaip sekasi žaisti jo tėvui – kokį ginklą nusipirko, kelintą levelį pasiekė, kokį daiktą pagamino. Man būdavo visai įdomu, nors pats tuo metu nežaidžiau to žaidimo (tuo metu svajojau apie elektrinę gitarą – mintinai galvoje sukdavau Deftones dainos Pink Maggit tabulatūrą).

Kartą, kai po darbo su juo važiavom kelias stoteles troleibusu, jis man pradėjo pasakoti apie gnomus. Paklausė, ar aš žinau, kas jie yra, kaip atrodo. Atsakiau, kad įsivaizduoju. Tai va, pasakė jis, gnomai ir šiais laikais gyvena. Žiūrėjau tokią laidą rusišką, rodė apie gnomus. Jie dabar prisitaikę ir atrodo kaip žmonės, tik žemi yra. Kai mes matom žemą žmogų, tai ten iš tiesų yra gnomas.

Iš pradžių galvojau, kad jis juokauja, bet ne, jis rimtai tuo tikėjo. Kai prieš man metant darbą jis pasakė, kad jam jau laikas būtų vesti, supratau, kad ir dėl to jis nejuokauja. Bandžiau įsivaizduoti kaip jis su žmona pradeda gyventi tame ankštame sandėliuke – sėdi abu ant lovos ir kalba apie gnomus.

Nežinau, kodėl būtent dabar jį prisiminiau.

Žymos: , , , , , , , , , ,

Vienas atsakymas to “Gena”

  1. ruethegreen Says:

    Na štai, aš gnomas pasirodo ;)

Parašykite komentarą